Muziek

Jarenlang heb ik gezongen bij Kamerkoor Rotterdam, eerst onder leiding van Stephen Kavelaar en later onder Hanneke Verbeek. Vervolgens ben ik naar het Rotterdams Barok Ensemble gegaan, onder leiding van Benjamin Bakker. Tussentijds had ik nog een korte uitstap naar Toonkunst Rotterdam, onder leiding van Daan Admiraal, maar dat was me te massaal. Ik heb er wel een Matthéús Passion in de Doelen en het Requiem van Verdi in de Laurenskerk aan over gehouden!

Vervolgens heb ik in diverse projectkoren gezongen: Rotterdams Vocaal Ensemble, onder leiding van Geert van der Dungen, Luna Kamerkoor, onder leiding van Wolfgang Lange, Capella Sine Nomine en Woerdens Vocaal Ensemble, onder leiding van André Vis en Ad Libitum, onder leiding van Frank de Groot en nog wat incidentele projecten.

In de afgelopen jaren heb ik de tenorengroep versterkt bij onder andere het Oratoriumkoor Alphen a/d Rijn, Vocaliter in Wassenaar en in februari 2020 nog bij de Elias met KCOV Halleluja in de Prinsenkerk in Rotterdam.

Inmiddels heb ik besloten met zingen te stoppen, maar dat blijkt toch niet helemaal haalbaar te zijn: daarvoor mis ik het intussen te veel. Helaas moest het kerstprogramma met Capella Sine Nomine worden geannuleerd.

In mei 2021 hopen we (D en C V, Deo en Corona Volente) met Capella drie concerten te geven onder de titel Silence & Music, informatie volgt later.