Muziek

Jarenlang heb ik gezongen bij Kamerkoor Rotterdam, eerst onder leiding van Stephen Kavelaar en later onder Hanneke Verbeek. Vervolgens ben ik naar het Rotterdams Barok Ensemble gegaan, onder leiding van Benjamin Bakker. Tussentijds had ik nog een korte uitstap naar Toonkunst Rotterdam, onder leiding van Daan Admiraal, maar dat was me te massaal. Ik heb er wel een Matthéús Passion in de Doelen en het Requiem van Verdi in de Laurenskerk aan over gehouden!

Vervolgens heb ik in diverse projectkoren gezongen: Rotterdams Vocaal Ensemble, onder leiding van Geert van der Dungen, Luna Kamerkoor, onder leiding van Wolfgang Lange, Capella Sine Nomine en Woerdens Vocaal Ensemble, onder leiding van André Vis en Ad Libitum, onder leiding van Frank de Groot, het Concertkoor Zuid-Holland onder leiding van Harry Over en nog wat incidentele projecten.

In de afgelopen jaren heb ik de tenorengroep versterkt bij onder andere het Oratoriumkoor Alphen a/d Rijn, Vocaliter in Wassenaar en in februari 2020 nog bij de Elias met KCOV Halleluja in de Prinsenkerk in Rotterdam.

Van mijn besluit om te stoppen met zingen, ben ik teruggekomen. Hopelijk bieden de versoepelingen in het coronabeleid weer mogelijkheden om vaker te zingen.

Komende weken staan volledig in het teken van de Passionen. Vrijdag 25 maart zing ik in Wassenaar de Matthéüs Passion, die ik op Goede Vrijdag (15 april) ook in Gorinchem zing. 

De Johannes Passion zing ik met Oratoriumkoor Halleluja in de Prinsenkerk in Rotterdam op Stille Zaterdag (16 april)

Op zaterdag 9 april wordt een uniek concert gegeven, waarin stukken uit de Mattheus Passion en de Johannes Passion zijn samengevoegd tot een nieuw geheel onder de naam ‘Jotheus’. Dit concert wordt in Pijnacker gegeven.